Paniekaanval

Behandeling Paniekaanval

 

Je kan een paniekaanval op meerdere manieren behandelen.

Ik heb er zelf 14 jaar last van gehad en wat dus niet werkt is er bijv. mee in zitten, zaken denken als "oei, wat is er mis, waarom nu?..." Wanneer je bang wordt van de paniekaanval zelf, dan zal je er meer last van hebben.

En dat is nu net het moeilijke, want als ik je vraag om NIET aan Grote Smurf te denken...aan wat denk je dan? Juist ja :-)

Een eerste deel van de behandeling bestaat er meestal in dat je de paniekaanval leert te aanvaarden, dat je leert om aan jezelf uit te leggen wat er exact in je lichaam aan het gebeuren is.

Hierdoor leer je jezelf te kalmeren, waardoor de paniekaanval zelf afzwakt en weggaat.

Dat lijkt raar, want misschien werd je geleerd om de angst te negeren, om aan iets anders te denken. Vluchten of vermijden zal er nochtans niet voor zorgen dat de paniekaanval niet meer terug kan komen.

In een tweede fase kan je dan nagaan wat specifiek voor jou de oorzaken zijn. Die kunnen fel variëren van persoon tot persoon (drang tot controle, hulpeloos gevoel, ergens weg willen maar niet kunnen, te hoge verwachtingen...)

Hierdoor kan je paniekaanvallen leren vermijden, want wanneer de oorzaak weg is, dan is er voor het lichaam of voor de geest geen reden om dat angstige gevoel op te roepen.

Als je meer wil vernemen over hoe een paniekaanval in elkaar zit, welke ingrediënten de kans op een paniekaanval vergroten én info om een paniekaanval aan te pakken, dan kan je je hieronder inschrijven op de nieuwsbrief voor gratis tips tegen paniekaanvallen.Email:
 

Je privacy wordt 100% gerespecteerd! Deze nieuwsbrief kost niets


Privacy Beleid: Je ontvangt één keer per week een E-mail met tips en technieken om Paniekaanvallen aan te pakken. Je privacy is zeer belangrijk (je gegevens worden op een beveiligde server bijgehouden bij aweber.com en nooit gedeeld. En wanneer je je in de toekomst wil uitschrijven (opt-out), dan kan dat via een link die je in iedere mail zal terugvinden). En natuurlijk kost deze nieuwsbrief niets.

Privacy Beleid Veelgestelde Vragen:

- Wat gebeurt er wanneer ik me inschrijf?
- De nieuwsbrief kost niets
- Welke soorten van hulp bied je aan?
- Hoe kan ik me later uitschrijven?
- Is mijn Privacy gegarandeerd?

Van paniekaanvallen afraken kost moeite en een grote inspanning, maar ik ga je zoveel mogelijk helpen via o.a. deze nieuwsbrief.

 

DISCLAIMER: De inhoud van deze website vervangt de raad van je arts niet en bevat geen medisch advies of medische behandeling. Wanneer je vragen hebt over je gezondheid dien je daar steeds eerst met je arts over te praten. Negeer nooit de raad van je arts of wacht niet om met hem contact op te nemen. De nieuwsbrief en alles wat je op deze site vindt kan en zal geen ziektes genezen. Ik kan niet iedereen helpen en de resultaten verschillen van persoon tot persoon. Angst overwinnen vergt tijd en moeite, dat is nu eenmaal zo. Maar geloof me, het is die moeite en inzet waard!