Paniekaanval

Kan je flauwvallen tijdens een paniekaanval?

 

Dit is een vraag die ik veel krijg. Vroeger, toen ik zelf nog paniekaanvallen had vroeg ik dit ook aan m'n psychologe. Zij verzekerde me van niet.

Tot ik enkele maanden later een flauwte kreeg tijdens een paniekaanval en op de grond lag.

Nu ik ben geen arts (of psycholoog), dus kan enkel uit ervaring spreken. Maar volgens mij kan het dus wel, al hoeft dat niet noodzakelijk iets erg te zijn.

Je lichaam heeft verscheidene verdedigingsmechanismes, de paniekaanval zelf is daar al een voorbeeld van (vecht of vluchtreactie). Hoe groter de angst wordt, des te sterker de paniekaanval zal zijn.

Dus telkens je denkt "oh neen wat gebeurt het hier?" voeg je angst toe en wordt het erger. En wanneer het te erg wordt in je lichaam, dan springt de zekering, opnieuw, voor de veiligheid.

Je moet dit filmpje maar eens bekijken :-)

Niet helemaal hetzelfde, ok, maar je begrijpt wel waar ik naartoe wil.

Als je meer wil vernemen over hoe een paniekaanval in elkaar zit, welke ingrediënten de kans op een paniekaanval vergroten én info om een paniekaanval aan te pakken, dan kan je je hieronder inschrijven op de nieuwsbrief voor gratis tips tegen paniekaanvallen.Email:
 

Je privacy wordt 100% gerespecteerd! Deze nieuwsbrief kost niets


Privacy Beleid: Je ontvangt één keer per week een E-mail met tips en technieken om Paniekaanvallen aan te pakken. Je privacy is zeer belangrijk (je gegevens worden op een beveiligde server bijgehouden bij aweber.com en nooit gedeeld. En wanneer je je in de toekomst wil uitschrijven (opt-out), dan kan dat via een link die je in iedere mail zal terugvinden). En natuurlijk kost deze nieuwsbrief niets.

Privacy Beleid Veelgestelde Vragen:

- Wat gebeurt er wanneer ik me inschrijf?
- De nieuwsbrief kost niets
- Welke soorten van hulp bied je aan?
- Hoe kan ik me later uitschrijven?
- Is mijn Privacy gegarandeerd?

Van paniekaanvallen afraken kost moeite en een grote inspanning, maar ik ga je zoveel mogelijk helpen via o.a. deze nieuwsbrief.

 

DISCLAIMER: De inhoud van deze website vervangt de raad van je arts niet en bevat geen medisch advies of medische behandeling. Wanneer je vragen hebt over je gezondheid dien je daar steeds eerst met je arts over te praten. Negeer nooit de raad van je arts of wacht niet om met hem contact op te nemen. De nieuwsbrief en alles wat je op deze site vindt kan en zal geen ziektes genezen. Ik kan niet iedereen helpen en de resultaten verschillen van persoon tot persoon. Angst overwinnen vergt tijd en moeite, dat is nu eenmaal zo. Maar geloof me, het is die moeite en inzet waard!