Paniekaanval

Hoog Sensitief zijn en een Paniekaanval

 

Hoogsensitief zijn betekent dat je gevoeliger bent dan de 'gewone' mens, als die al bestaat. Je voelt alles sterker aan, wat voor de slechte dingen des levens geldt, maar gelukkig ook voor de goede.

Wanneer je hoogsensitief bent ben je meestal ook empathisch en kan je je goed in andere mensen inleven. Daar zit in bepaalde gevallen ook het nadeel, zeker indien je voor andere mensen goed wil doen of je het belangrijk vindt dat iedereen je leuk vindt bijv. Hooggevoelige mensen die zo denken, leggen de verwachting heel hoog, creëren daardoor meer stress, waardoor een paniekaanval sneller kan voorkomen.

Ik heb de laatste jaren gemerkt dat een groot deel van mijn cliënten eigenschappen van hoogsensitiviteit tonen en ik herken mezelf er natuurlijk ook in.

Persoon A, niet hoogsensitief, merkt dat hij wat misselijk is en denkt: dat zal wel overgaan.

Persoon Geert (ikke), wel hoogsensitief, merkte dat hij wat misselijk is en dacht: oei, ik ga moeten overgeven en hier zijn zoveel mensen? Hoe kan ik hier weg.... met een paniekaanval tot gevolg.

Voor iemand die hoogsensitief is voelt elke prikkel sterker aan. Ruimtes waar veel mensen zijn kunnen vermoeiend werken, een raar gevoeltje in het lichaam wordt meteen uitvergroot etc.

En dit is maar één voorbeeldje, maar een hoogsensitief persoon kan met angst reageren op lichamelijke symptomen, reacties van andere mensen, wanneer hij/zij door heeft dat er geen uitgang is of dat een situatie moeilijk onder controle te krijgen is enzovoort.

Als je meer wil vernemen over hoe een paniekaanval in elkaar zit, welke ingrediënten de kans op een paniekaanval vergroten én info om een paniekaanval aan te pakken, dan kan je je hieronder inschrijven op de nieuwsbrief voor gratis tips tegen paniekaanvallen.Email:
 

Je privacy wordt 100% gerespecteerd! Deze nieuwsbrief kost niets


Privacy Beleid: Je ontvangt één keer per week een E-mail met tips en technieken om Paniekaanvallen aan te pakken. Je privacy is zeer belangrijk (je gegevens worden op een beveiligde server bijgehouden bij aweber.com en nooit gedeeld. En wanneer je je in de toekomst wil uitschrijven (opt-out), dan kan dat via een link die je in iedere mail zal terugvinden). En natuurlijk kost deze nieuwsbrief niets.

Privacy Beleid Veelgestelde Vragen:

- Wat gebeurt er wanneer ik me inschrijf?
- De nieuwsbrief kost niets
- Welke soorten van hulp bied je aan?
- Hoe kan ik me later uitschrijven?
- Is mijn Privacy gegarandeerd?

Van paniekaanvallen afraken kost moeite en een grote inspanning, maar ik ga je zoveel mogelijk helpen via o.a. deze nieuwsbrief.

 

DISCLAIMER: De inhoud van deze website vervangt de raad van je arts niet en bevat geen medisch advies of medische behandeling. Wanneer je vragen hebt over je gezondheid dien je daar steeds eerst met je arts over te praten. Negeer nooit de raad van je arts of wacht niet om met hem contact op te nemen. De nieuwsbrief en alles wat je op deze site vindt kan en zal geen ziektes genezen. Ik kan niet iedereen helpen en de resultaten verschillen van persoon tot persoon. Angst overwinnen vergt tijd en moeite, dat is nu eenmaal zo. Maar geloof me, het is die moeite en inzet waard!