Paniekaanval

Symptomen van een Paniekaanval?

 

De symptomen van een paniekaanval kunnen voor iedereen verschillen, maar meestal zijn ze:

- hartkloppingen
- duizelingen 
- sneller ademhalen 
- tintelingen in het lichaam 
- het gevoel dat er iets ernstig mis is 
- willen vluchten 
- misselijkheid 
- rood worden 
- gevoel van flauwte of lichthoofdig worden
- verteringsproblemen
- enz...

Je kan alle symptomen van een paniekaanval hebben, of slechts enkele, afhankelijk van de ernst van de paniekaanval. Wanneer je deze dingen voor de eerste keer voelt is het belangrijk om je eerst gezond te laten verklaren door een arts, aangezien deze symptomen andere oorzaken kunnen hebben dan een paniekaanval.

Wat belangrijk is, is dat de symptomen meestal tijdens een paniekaanval versterken. Je voelt eerst iets, je begint daar mee in te zitten en daardoor alleen versterken ze.

Heb je dat al gemerkt? Hoe meer je er mee inzit, hoe erger het wordt. Dat is normaal, want vele van die symptomen die je bij een paniekaanval krijgt zijn gekoppeld aan angst. Hoe groter de angst, des te groter de rare gevoelens zullen zijn.

Het lijkt dan alsof je de controle over je angst verliest.

Wat je tijdens een paniekaanval denkt bepaalt dus hoe snel je hem kan stoppen.

Ik was er vroeger héél goed in om die angst te vergroten en om de paniekaanval erger te maken door "oh neen, waarom gebeurt dit nu? Wat is dit..." etc te denken. Maar zo maakte ik mezelf angstiger.

Als je jezelf op een neutralere manier toespreekt, kan je meer vat leren krijgen op de angst en zo ook op de paniekaanval zelf.

Als je meer wil vernemen over hoe een paniekaanval in elkaar zit, welke ingrediënten de kans op een paniekaanval vergroten én info om een paniekaanval aan te pakken, dan kan je je hieronder inschrijven op de nieuwsbrief voor gratis tips tegen paniekaanvallen.Email:
 

Je privacy wordt 100% gerespecteerd! Deze nieuwsbrief kost niets


Privacy Beleid: Je ontvangt één keer per week een E-mail met tips en technieken om Paniekaanvallen aan te pakken. Je privacy is zeer belangrijk (je gegevens worden op een beveiligde server bijgehouden bij aweber.com en nooit gedeeld. En wanneer je je in de toekomst wil uitschrijven (opt-out), dan kan dat via een link die je in iedere mail zal terugvinden). En natuurlijk kost deze nieuwsbrief niets.

Privacy Beleid Veelgestelde Vragen:

- Wat gebeurt er wanneer ik me inschrijf?
- De nieuwsbrief kost niets
- Welke soorten van hulp bied je aan?
- Hoe kan ik me later uitschrijven?
- Is mijn Privacy gegarandeerd?

Van paniekaanvallen afraken kost moeite en een grote inspanning, maar ik ga je zoveel mogelijk helpen via o.a. deze nieuwsbrief.

 

DISCLAIMER: De inhoud van deze website vervangt de raad van je arts niet en bevat geen medisch advies of medische behandeling. Wanneer je vragen hebt over je gezondheid dien je daar steeds eerst met je arts over te praten. Negeer nooit de raad van je arts of wacht niet om met hem contact op te nemen. De nieuwsbrief en alles wat je op deze site vindt kan en zal geen ziektes genezen. Ik kan niet iedereen helpen en de resultaten verschillen van persoon tot persoon. Angst overwinnen vergt tijd en moeite, dat is nu eenmaal zo. Maar geloof me, het is die moeite en inzet waard!