Paniekaanval

Wat is een Paniekaanval?

 

Bij een paniekaanval krijg je rare symptomen in je lichaam, je wordt zenuwachtig en krijgt bijv. hartkloppingen, hyperventilatie, duizelingen, misselijkheid, tintelingen etc.

(Wanneer je die voor de eerste keer hebt, is het belangrijk dat je je gezondheid laat nagaan door een arts).

Je kan dat overal krijgen. Sommige mensen krijgen dat wanneer ze in de supermarkt zijn, restaurant, cinema, wagen, vergaderingen, wanneer ze alleen zijn, ...

En meestal krijg je dan angst voor de angst. Je wordt bang van de paniekaanval zelf en begint de plaatsen te vermijden waar je er al een kreeg. Angst voor de angst is dat, angst voor een volgende paniekaanval.

Zo wordt je wereldje kleiner en kleiner.

Een paniekaanval is dus een ZEER angstige periode waarin je zo goed als geen controle lijkt te hebben over wat je voelt. Het is meestal onduidelijk wat je kan doen en je wil snel van dat gevoel af. Mogelijk begrijp je helemaal niet wat er gebeurt en wat je er aan kan doen, waardoor de angst zal stijgen.

En net daar ligt de uitdaging.

Hoe sneller je van dat gevoel af wil, hoe meer je dat begint te 'forceren' of begint te pushen, hoe angstiger je wordt en hoe sterker de paniekaanval zal doorzetten.

Plaatsen beginnen vermijden om geen paniekaanvallen meer te hebben is ook niet de oplossing, want de oorzaken zullen je meestal volgen en elders opnieuw opduiken.

Bij mij begon het gewoon aan tafel met mijn gezin, om zich nadien door te zetten in restaurants, cinemas, grote zalen, vergaderzalen, de wagen, de supermarkt enzovoort.

Eén van de oplossingen voor een paniekaanval is dat je op de juiste manier tegen jezelf begint te praten. Niet door je op iets anders te focussen of je af te leiden, maar door de angst recht in de ogen te kijken en er op een bepaalde manier mee om te gaan.

Het klinkt raar, maar het is voornamelijk met je gedachten dat je een paniekaanval kan vergroten OF kan verkleinen. Daar lag voor mij en de andere mensen die ik reeds hielp een groot deel van de oplossing.

Als je meer wil vernemen over hoe een paniekaanval in elkaar zit, welke ingrediënten de kans op een paniekaanval vergroten én info om een paniekaanval aan te pakken, dan kan je je hieronder inschrijven op de nieuwsbrief voor gratis tips tegen paniekaanvallen.Email:
 

Je privacy wordt 100% gerespecteerd! Deze nieuwsbrief kost niets


Privacy Beleid: Je ontvangt één keer per week een E-mail met tips en technieken om Paniekaanvallen aan te pakken. Je privacy is zeer belangrijk (je gegevens worden op een beveiligde server bijgehouden bij aweber.com en nooit gedeeld. En wanneer je je in de toekomst wil uitschrijven (opt-out), dan kan dat via een link die je in iedere mail zal terugvinden). En natuurlijk kost deze nieuwsbrief niets.

Privacy Beleid Veelgestelde Vragen:

- Wat gebeurt er wanneer ik me inschrijf?
- De nieuwsbrief kost niets
- Welke soorten van hulp bied je aan?
- Hoe kan ik me later uitschrijven?
- Is mijn Privacy gegarandeerd?

Van paniekaanvallen afraken kost moeite en een grote inspanning, maar ik ga je zoveel mogelijk helpen via o.a. deze nieuwsbrief.

 

DISCLAIMER: De inhoud van deze website vervangt de raad van je arts niet en bevat geen medisch advies of medische behandeling. Wanneer je vragen hebt over je gezondheid dien je daar steeds eerst met je arts over te praten. Negeer nooit de raad van je arts of wacht niet om met hem contact op te nemen. De nieuwsbrief en alles wat je op deze site vindt kan en zal geen ziektes genezen. Ik kan niet iedereen helpen en de resultaten verschillen van persoon tot persoon. Angst overwinnen vergt tijd en moeite, dat is nu eenmaal zo. Maar geloof me, het is die moeite en inzet waard!